Filtruj według

Żywność funkcjonalna

Będzie to np. masło orzechowe pozbawione dodatku cukru i niezdrowego tłuszczu palmowego. Żywność funkcjonalna to zdrowe, nietuczące batoniki o zwiększonej zawartości białka i ograniczonej puli cukrów prostych, wzbogacone o sycący błonnik.
Dodatkową zaletą żywności funkcjonalnej jest zapobieganie wielu chorobom cywilizacyjnym jak cukrzyca, otyłość, choroby układu krążenia. Głównym problemem żywieniowym ostatnich dekad jest rosnące spożycie cukru oraz tłuszczy trans. Żywność funkcjonalne oferuje niskokaloryczne, bezpieczne zamienniki cukru jak ksylitol, erythritol. PAM, czyli wydajny tłuszcz w sprayu, pozwala wykluczyć na dobre te momenty w kuchni, gdy nadmiar tłuszczu czynił każde danie bombą kaloryczną.

Żywność funkcjonalna

Jest 11 produktów.

Pokazano 1-11 z 11 pozycji

Aktywne filtry